Під час розгону протесту в Тбілісі затримано 37 осіб, опозиція не здається

Вівторок, 19 листопада 2019, 08:25

Під час розгону акції протесту у понеділок біля будівлі парламенту Грузії в центрі Тбілісі поліція затримала 37 осіб.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили в пресслужбі МВС Грузії.

Затриманих обвинувачують у порушенні статей 173 (непокора законним вимогам співробітника правоохоронних органів) і 166 (хуліганство) Кодексу адміністративних правопорушень.

Грузія бореться за вибори: чи зможуть протести у Тбілісі призвести до зміни влади

Також зазначається, що під час сутичок постраждали 4 учасники акції і 2 правоохоронці. "Постраждалих в медичних установах обстежили", - заявили у міністерстві.

Станом на вечір понеділка після розгону активістів акція опозиції на проспекті Руставелі призупинена, повідомляє агентство "Новости-Грузия". Громадські активісти та політики проводять консультації, щоб спланувати свої подальші дії після розгону протестувальників, які блокували парламент. Проти учасників протесту, нагадаємо, застосували водомети і сльозогінний газ.

Біля парламенту залишилися кілька протестувальників у наметах, але вони розмістилися на тротуарі і автомобільний рух на проспекті Руставелі відкритий.

У вівторок вранці організатори акції і політики вирушать на судові процеси своїх активістів, які були затримані під час розгону. Також лідери опозиції зберуться, щоб розробити подальшу стратегію дій.

У Тбілісі почався розгін протестувальників з-під будівлі парламенту

Опозиція заявляє, що не припинить протест, поки не буде задоволено їх вимогу про проведення дострокових пропорційних виборів парламенту. Правоохоронці повідомили організаторам акції, що вони мають право продовжувати протест у мирній обстановці.

14 листопада на проспекті Руставелі під парламентом Грузії почалися протести після того, як депутати провалили голосування з реформи виборчої системи, яку пообіцяла провести влада.

Нагадаємо, головні вимоги учасників протесту, який почався минулого тижня, - це проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою, а також відставка уряду і зміна нинішнього складу ЦВК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: