Партія влади Грузії відмовилась виконувати вимогу протестувальників

Понеділок, 25 листопада 2019, 14:18

Партія влади Грузії "Грузинська мрія" заявила, що вибори 2020 року відбудуться за змішаною системою попри вимоги протестувальників провести їх за пропорційною.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online", про це у понеділок заявив генеральний секретар партії й мер Тбілісі Каха Каладзе.

"Тема закрита, до 2020 року буде збережена змішана виборча система, яка повністю відповідає демократичним принципам", - сказав він.

Більшість населення Грузії підтримує основну вимогу протестувальників

Каладзе зазначив, що керівництва партії хотів здійснити перехід на пропорційну виборчу систему з 2020 року, але  "законопроєкт не отримав відповідної підтримки депутатів". За його словами, "немає ніяких ресурсів для мобілізації 113 голосів навколо будь-яких нових конституційних змін".

14 листопада на проспекті Руставелі під парламентом Грузії почалися протести, оскільки парламент провалив голосування за зміну виборчої системи. Головні вимоги учасників акцій — це проведення парламентських виборів за пропорційною системою, а також відставка уряду і зміна нинішнього складу ЦВК.

Хоча зараз протести стихли, на початку вони супроводжувались сутичками — правоохоронці розганяли протестувальників, які заблокували парламент. Проти учасників протесту застосували водомети і сльозогінний газ.

Читайте також: "Грузія бореться за вибори: чи зможуть протести у Тбілісі призвести до зміни влади"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: