Рада обрала нового голову міжнародного комітету замість Яременка

П'ятниця, 17 січня 2020, 13:15

Верховна Рада звільнила з посади голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка, який понад два з половиною місяці тому "засвітився" у секс-скандалі, та обрала на цю посаду Олександра Мережка.

За відкликання Яременка у п’ятницю, 17 січня, проголосували 317 народних депутатів, повідомляє "Європейська правда".

"Верховна рада нарешті розглянула мою заяву. Тепер більше часу лишатиметься на справи округу", - прокоментував рішення Яременко на своїй сторінці у Facebook.

У Раді назвали наступника Яременка на посаді голови міжнародного комітету

Він додав, що радий за Олександра Мережка, нардепа від "Слуги народу", якого Рада призначила на звільнену Яременком посаду.

Мережко до висунення фракцією на посаду голови комітету з питань зовнішньої політики був головою підкомітету цивільного та адміністративного законодавства правового комітету Верховної Ради.

На момент обрання народним депутатом - професор кафедри права, Київський національний лінгвістичний університет.

Нагадаємо, 30 жовтня журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко під час роботи в сесійній залі домовляється в мережі знайомств про зустріч за гроші.

Спершу Яременко заявив нібито про провокацію для журналістів, проте згодом попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком, і написав заяву про відставку.

Втім, попри це він понад два з половиною місяці очолював комітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.