Делегація Росії пригрозила покинути сесію ПАРЄ в разі санкцій

Понеділок, 27 січня 2020, 14:26

Делегація Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи покине зимову сесію в разі, якщо її повноваження в Асамблеї будуть ущемлені.

Про це заявив голова делегації, віцеспікер Держдуми Пьотр Толстой, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС.

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи 27 січня зупинили автоматичне затвердження повноважень російської делегації. 

Зараз питання про повноваження росіян спрямували у комітети, для розробки проєкту рішення. Фінальне рішення про оскарження чи підтвердження повноважень РФ має бути ухвалене протягом двох перших діб роботи сесії, запевнив делегат від України Олексій Гончаренко.

ПАРЄ очолив бельгієць, який утримувався від голосування про Україну та Росію

"Я сподіваюся, що розсудлива більшість не буде такі рішення ухвалювати. Але якщо ухвалять, ми поїдемо", - попередив Толстой.

Як заявив, у свою чергу, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, доповідь готуватиме комітет з моніторингу протягом наступних 24 годин.

"Чекаємо, що конструктивно налаштована більшість асамблеї не допустить повторення кризи у взаєминах Москви і Страсбурга і в повній мірі ратифікує повноваження російської делегації. Ми готові працювати тільки на рівноправній основі і не потерпимо жодних вторинних санкцій", - сказав парламентар.

Про нинішню сесію читайте детальніше: "Зе-ПАРЄ: чи зможе українська команда не програти росіянам у Страсбурзі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.