Німеччина має докази, що Huawei працював з розвідкою Китаю - ЗМІ

Середа, 29 січня 2020, 14:22

Уряд Німеччини має докази того, що компанія Huawei, провідний виробник мережевого телекомунікаційного обладнання, співпрацювала з китайською розвідкою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Handelsblatt.

"Наприкінці 2019 року США передали нам розвіддані, згідно з якими Huawei, як доведено, співпрацює з органами безпеки Китаю", - цитує газета конфіденційний документ Міністерства закордонних справ.

Уряд канцлера Ангели Меркель та її консервативна партія розділені щодо того, чи становить обладнання Huawei загрозу безпеці найбільшої економіки в Європі, де три мобільні оператори - всі клієнти китайської фірми.

Виклик технологічної революції Китаю більший, ніж просто Huawei - британська розвідка

"Китайські компанії не можна вважати достатньо надійними для відповідності стандартам безпеки, необхідним для побудови мереж 5G", - йдеться в документі далі.

CША раніше пригрозили Німеччині обмежити співпрацю розвідок у разі угоди з Huawei.

Велика Британія 28 січня вирішила не допустити Huawei до критично важливого "ядра" мобільних мереж, виключити компанію зі стратегічно важливих об'єктів та обмежити її частку в периферії мережі 5G на рівні 35%.

Європейський Союз має 29 січня опублікувати так званий набір інструментів, який надасть рекомендації щодо того, як поводитися з постачальниками, які вважаються високоризиковими, але, як очікується, він не міститиме запровадження попередніх заборон щодо будь-якого конкретного мережевого постачальника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: