Сотні мертвих птахів з нез'ясованих причин вкрили шосе в Каталонії

відео
Понеділок, 17 лютого 2020, 15:49

В Каталонії шукають пояснення смерті сотень птахів, які у неділю покрили своїми тілами шосе між містами Таррагона та Салоу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Кадри із мертвими птахами, якими виявились шпаки, під час руху по трасі С-31b в Каталонії записав місцевий житель і поділився відео в соцмережах.

Екстрена служба 112 підтвердила, що отримала повідомлення про загиблих птахів на дорозі невдовзі після 17 вечора неділі. Місцеві поліцейські невдовзі приїхали на місце події, щоб забрати мертвих шпаків, а кількох із них доставили до спеціального відділення для подальшого аналізу. 

Екологічна організація Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC) вважає, що загибель шпаків, можливо, була спричинена хімічним витоком в атмосферу або масовим отруєнням. Екологи також кажуть, що місцеві мешканці розповіли їм про "сильний хімічний запах у повітрі".

Утім, як зазначає видання, причина смерті птахів може бути зовсім іншою. Аналогічний інцидент трапився в Уельсі перед Різдвом – тоді птахи загинули в результаті зіткнення з дорогою, намагаючись врятуватись від хижаків. Це підтвердили результати розслідування.

Справа в тому, що шпаки схильні тисячами формуватися у зграї – особливо перед заходом сонця, спільно шукаючи місце для ночівлі. Але коли їх переслідують хижаки, наприклад, соколи, шпаки можуть втратити орієнтацію в просторі. Тоді вони не встигають зупинитись і гинуть під час зіткнення з землею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.