У міністра культури Франції виявили коронавірус

Вівторок, 10 березня 2020, 07:41

Міністр культури Франції Франк Рістер заразився коронавірусом.

 Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

"Сьогодні міністр був протестований позитивно після появи у нього симптомів захворювання" - заявили в уряді, зазначивши, що Франк Рістер минулого тижня провів кілька днів в Національних зборах, де було підтверджено кілька випадків захворювання, у п’яти депутатів і двох співробітників установи.

За словами його оточення, міністр "в порядку" і перебуває у двотижневій відпустці. Ця хвороба для нього як "маленький грип". "Коли симптоми з'явилися сьогодні вранці, він пішов на обстеження і не повернувся в міністерство", - заявило одне з джерел в оточенні міністра в понеділок.

Міністр охорони здоров'я Олів'є Веран обмінявся кількома текстовими повідомленнями з Франком Рістером і розповів, що він "обмежений своїм будинком" і його симптоми не дуже виражені.

Італія іде на карантин: жорсткі обмеження поширили на всю країну

В уряді Франції стверджують, що"правила для міністрів такі ж, як і для всіх французів".

"Міністр культури, якому прем'єр-міністр бажає якнайшвидшого одужання, продовжить працювати віддалено", - наголосили в уряді.

Франк Рістер - не перший урядовий чиновник у світі, який був заражений коронавірусом. Серед заражених вірусною пневмонією є кілька високопоставлених іранських чиновників, у тому числі Массуме Ебтекар, віцепрезидент, відповідальна за жінок і сім'ю, і заступник міністра охорони здоров'я Ірадж Харірчі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.