Пандемія: Британцям порадили уникати несуттєвих закордонних поїздок

Вівторок, 17 березня 2020, 15:21

МЗС Британії рекомендувало громадянам уникати всіх несуттєвих закордонних поїздок протягом 30 днів, оскільки пандемія коронавірусу триває.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Міністр закордонних справ Домінік Рааб заявив, що "швидко мінливі міжнародні обставини" спалаху у світі хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом, вимагають внесення змін в офіційні рекомендації по поїздках.

"Британські мандрівники за кордоном тепер стикаються з широко поширеними міжнародними прикордонними обмеженнями і блокуваннями в різних країнах", - сказав він депутатам Палати громад.

"FCO [Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності] завжди буде враховувати безпеку британських громадян, тому я прийняв рішення рекомендувати британським громадянам утримуватися від несуттєвих поїздок по всьому світу протягом початкового періоду в 30 днів" – заявив Рааб.

Швеція рекомендує більшості закладів освіти перейти на дистанційне навчання

Міністр попередив про ризики того, що британці не зможуть повернутися додому, якщо будуть введені обмеження на поїздки.

На даному етапі МЗС в даний час не рекомендує всім британцям, які перебувають за кордоном, повертатися додому, за винятком невеликого числа країн.

"Однак британці повинні мати на увазі, що польоти можуть бути скасовані в короткі терміни або іноземними урядами можуть бути введені інші обмеження на поїздки ", - попередили у відомстві.

Ця заява була зроблена після того, як Європейський союз оприлюднив плани 30-денного обмеження на в'їзд нерезидентів, яке, як очікується, не стосуватиметься британців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.