МЗС радить українцям дотримуватися превентивних заходів захисту під час поїздок в Іспанію

П'ятниця, 6 березня 2020, 16:47

Міністерство закордонних справ радить українцям, які планують подорож до Іспанії або перебувають у цій країні, виявляти пильність у зв’язку зі збільшенням кількості захворювань на коронавірус.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідні рекомендації розміщені на сайті МЗС.

"Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які перебувають у цій країні, або мають намір її відвідати, дотримуватися превентивних заходів захисту від зараження вірусом, уникати контактів з хворими, вживати заходів особистої гігієни, а також дотримуватися рекомендацій органів охорони здоров’я України та Іспанії", - йдеться у повідомленні.

У випадку виявлення підвищеної температури, сухого кашлю та відчуття нестачі повітря при диханні, рекомендується обмежити пересування та невідкладно звернутися до медичного закладу або зателефонувати за єдиним номером екстреної (медичної) допомоги: 112.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров'ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в Королівстві Іспанія за тел.: + 34 620 641 324, Генерального консульства України в Барселоні за тел.: + 34 629 382 936, Консульства України в Малазі за тел.: + 34 636 548 017, або на цілодобову @гарячу лінію МЗС України за тел.: + 38 044 238 16 57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Наразі в Іспанії виявили понад 200 випадків зараження коронавірусом. Сім осіб перебувають у дуже важкому стані, двоє людей померли. Найбільше заражень зафіксовано в Мадриді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: