Коронавірус: Грузія тимчасово заборонила онлайн-продаж непродовольчих товарів

Четвер, 2 квітня 2020, 17:55

У Грузії тимчасово заборонили онлайн-продаж непродовольчих товарів у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Interpress News.

У Грузії у зв’язку з пандемією коронавірусу тимчасово заборонили онлайн-продаж непродовольчих товарів.

Прем'єр Словаччини пропонує повністю закрити країну на карантин

Дистанційно можливо замовити тільки продукти харчування та ліки. Працівники складів та кур’єри компаній, які надають такі послуги, зобов’язані дотримуватися заходів безпеки.

"Наразі онлайн-продаж непродовольчих товарів забороняється. Я розумію, що це дуже болюча тема. Обмеження бізнесу – це завжди болючі незручності, але хочу наголосити, що це продиктовано необхідністю, щоб бізнес пристосувався до нових умов діяльності. Ми маємо гарантувати, що при цьому будуть дотримуватися усі заходи безпеки", - зазначила міністр економіки Натія Турнава.

За її словами, згодом уряд запропонує особливі правила для тих, хто бажає продавати товари онлайн в умовах карантину. Компанії зможуть продавати через Інтернет лише за умови, якщо їхні процедури будуть відповідати стандартам безпеки.  

"Ми маємо забезпечити, щоб люди, які працюють на складах, дотримувалися заходів безпеки, як і кур’єри, які доставляють товари… Ми вже працюємо над цим і скоро презентуємо пакет вимог для компаній, які хочуть продавати свою продукцію онлайн", - додала міністр. 

Як повідомлялося раніше, у Грузії призупинили роботу спеціалізовані алкогольні магазини. Водночас, алкогольні напої можна придбати у продуктових магазинах. 

Нагадаємо, 21 березня країна запровадила надзвичайний стан на 1 місяць у зв’язку з пандемією коронавірусу. 30 березня у Грузії зупинили громадський транспорт та запровадили комендантську годину з 9 вечора до 6 ранку.

Читайте також: Прогулянки на карантині: як дозволяють відпочивати у ЄС та на що схожі заборони в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.