Орбан відповів на заклик виключити його партію з ЄНП: немає часу на фантазії

Субота, 4 квітня 2020, 11:04

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив колегам по Європейській народній партії, що він "весь свій час" присвячує боротьбі з коронавірусом, і зараз немає місця для "фантазій" про виключення його партії "Фідес" з правоцентристської політичної родини.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У листі до генерального секретаря ЄНП Орбан сказав, що він і інші світові лідери "концентрують енергію на прийнятті ефективних і своєчасних рішень, щоб врятувати життя і захистити здоров'я і безпеку наших громадян".

"Мені важко уявити, щоб у когось із нас був час фантазувати про наміри інших країн. При всій моїй повазі, у мене немає на це часу!", - написав Орбан.

Лист Орбана було відправлено наступного дня після того, як провідні національні лідери в ЄНП, в тому числі прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс і його норвезький колега Ерна Солберг, закликали до виключення "Фідес".

Орбан сказав, що обговорить "будь-яке питання", як тільки пандемія закінчиться. "До цього я присвячую весь свій час порятунку життів угорського народу. Я пропоную всім нам робити те ж саме у своїх країнах ", - написав він.

Нагадаємо, лідери 13 політичних партій, які входять до об'єднаної Європейської народної партії, написали листа президенту ЄНП Дональду Туску із закликом виключити угорську партію "Фідес".

Політики висловили стурбованість ухваленим в Угорщині законом, що дозволяє угорському уряду на чолі з Віктором Орбаном, який є лідером "Фідес", безстроково розширити надзвичайний стан в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.