Трамп звільнив генерального інспектора спецслужб США, причетного до справи про імпічмент

Субота, 4 квітня 2020, 16:24

Президент США Дональд Трамп повідомив Конгресу, що він звільняє генерального інспектора американських спецслужб Майкла Аткінсона, який був причетний до початку розслідування у справі про імпічмент.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

У листі до ключових законодавців Трамп заявив, що планує усунути Аткінсона протягом 30 днів: "Важливо, щоб я мав повну впевненість у призначених на посаду генеральних інспекторів. Це вже не стосується цього генерального інспектора ".

Аткінсон, призначений Трампом, визначив достовірною доповідь інформатора про те, що президент США зловживав своїм службовим становищем, коли намагався змусити Україну втрутитися в американські вибори.

Трамп зраду не прощає: як президент США мститься за свій імпічмент

Аткінсон також був стурбований тим, що Трамп потенційно піддав себе "серйозним ризикам національної безпеки та контррозвідки", коли тиснув на українського президента Володимира Зеленського, щоб почати розслідування проти Джо Байдена та його сина.

Він перенаправив Конгресу скаргу співробітника Білого дому, що стосувалася телефонної розмови між Трампом і Зеленським.

Трамп не вперше звільняє посадовців, пов’язаних зі справою про імпічмент. Раніше був звільнений посол США при ЄС Гордон Сондленд, експерт з питань України Ради національної безпеки США, підполковник Александер Віндман, та його брат.

Також Трамп звільнив заступника глави Пентагону з політичних питань Джона Руда, який минулого року підтвердив, що Україна провела антикорупційні реформи для отримання військової допомоги від США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.