Спікер парламенту Словаччини провів День звільнення Братислави із путінськими "Нічними вовками"

Понеділок, 6 квітня 2020, 12:21

Спікер парламенту Словаччини Борис Коллар в День звільнення Братислави від фашистів поклав вінки на меморіальному комплексі Славін разом з представниками пропутінського руху "Нічні вовки".

Як повідомляє "Європейська правда", фото Коллара з "вовками" опублікував словацький депутат Іван Штефанек.

"Ми нарешті позбулися капітана Данко (колишній спікер Андрей Данко, - ред.), але, схоже, з’явився новий шанувальник диктатури Путіна. Цілком правильно, що голова парламенту відзначив річницю визволення Братислави. Але він не може розважатися та сфотографуватися з людьми з організації, яка причетна до анексії Криму, початку війни на сході України та інших злочинів", - написав Штефанек на своїй сторінці у Facebook.

 

"Сподіваємось, Борис Коллар погано інформований і не знав, що це "Нічні Вовки". В іншому випадку нинішня коаліція із зовнішньої політики та політики безпеки матиме велику проблему", - додав депутат.

Лідер "Нічних вовків" Александр Залдостанов, відомий як Хірург, є особистим другом президента Росії Владіміра Путіна і підпадає під антиросійські санкції, прийняті Євросоюзом, США та Канадою.

Рух відомий російським націоналізмом і відкрито підтримує, наприклад, анексію Криму/

Коллар очолює партію "Ми - сім'я", яка входить до правлячої коаліції, що складається з чотирьох політичних сил. Новий уряд Словаччини був призначений два тижні тому.

Читайте також: "Щеплення популізмом: які наслідки матиме зміна влади у Словаччині"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.