Фінляндія призупиняє поромне сполучення з Естонією, Швецією та Німеччиною

Вівторок, 7 квітня 2020, 11:39

Фінляндія призупиняє пасажирське поромне сполучення з Естонією, Швецією та Німеччиною в ніч з 10 на 11 квітня. Обмеження діятиме до 13 травня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Контроль на зовнішніх і внутрішніх кордонах буде продовжений на один місяць, до 13 травня, у зв'язку з епідемією коронавірусу. Вантажний рух продовжиться в нормальному режимі.

Також уряд повідомив про нові правила перетину кордону зі Швецією та Норвегією. Надалі дозволені будуть тільки найнеобхідніші робочі поїздки. Особи, які перетинають кордони, повинні мати при собі довідку від роботодавця.

Епідемія без карантину: як Швеція витримує коронавірус без жорстких обмежень

Крім того, посилюються правила карантину. Після перетину кордону між Фінляндією і Швецією або Норвегією люди повинні будуть залишатися в самоізоляції протягом двох тижнів.

Виняток становлять працівники аварійно-рятувальних служб та персонал вантажного транспорту. Вони не повинні знаходитися в карантині.

Пасажирські перевезення літаком і водним транспортом також зберігаються для жителів Аландських островів - з Марієгамна в Стокгольм, Гельсінкі і Турку.

Станом на ранок вівторок у Фінляндії зафіксовано 2308 випадків захворювання на коронавірус, 27 людей померли.

Нагадаємо, уряд Данії почне послаблювати жорсткі карантинні обмеження з наступного тижня, зокрема, відкриє дитячі садки та початкові школи.

У Чехії громадянам знову дозволили займатися неконтактними видами спорту, наприклад, бігом та тенісом, а також відкрили деякі магазини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.