Норвегія поступово послаблює карантин, почавши з садочків і шкіл

Вівторок, 7 квітня 2020, 19:04

Норвегія, яка однією з перших в Європі почала вводити обмеження для стримування коронавірусу, крок за кроком пом’якшуватиме карантин. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NRK, про це у вівторок оголосила прем’єрка країни Ерна Солберг.

Поточні обмеження, які діють до 13 квітня, включають закриття ясел та шкіл, відмову у в'їзді іноземцям, які не живуть і не працюють у Норвегії, та забороняють людям ходити до своїх будиночків у горах. 

Данія послаблює карантин: відкриють дитсадки і початкові школи

Дитячі садки почнуть працювати з 20 квітня, початкові і середні школи - з 27 квітня. Також з цього дня університети, коледжі та професійно-технічні училища будуть відкриті для студентів, які перебувають на завершальному етапі навчання, і для тих проєктів, які повністю залежать від обладнання в навчальних закладах. 

Норвежці зможуть ходити в гори на ночівлю в будиночках з 20 квітня.

З 27 квітня бізнеси, які передбачають контакт між клієнтами і працівниками, такі як перукарні чи салони краси, можуть знову відкритися, якщо вони будуть відповідати вимогам заходів інфекційного контролю.

Норвегія зупинила навчання НАТО в Арктиці через поширення коронавірусу

У той же час працівникам слід продовжити дистанційну роботу з дому, а норвежцям слід "звикати до заходів проти поширення вірусу на тривалий час", сказала Солберг.

Великі спортивні та культурні заходи, такі як фестивалі, будуть заборонені до 15 червня.

Станом на вівторок у Норвегії 5 863 людини мають позитивний результат тесту на коронавірус. 69 людей померли.

Нагадаємо, канцлер Австрії Себастіан Курц оголосив про перші послаблення карантинних заходів, анонсувавши "воскресіння" країни після Великодня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: