Бонн через коронавірус закрив район із квітучими сакурами, щоб уникнути натовпів

фото
Середа, 8 квітня 2020, 12:41

Влада німецького міста Бонн у зв'язку з пандемією коронавірусу вирішили обмежити доступ в один з районів, який приваблює натовпи людей квітучими сакурами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на General Anzeiger.

З середи поліція блокуватиме під'їзні шляхи до району на півночі міста. Також будуть встановлені спеціальні покажчики, а співробітники поліції повинні контролювати доступ, поки цвітіння вишні не закінчиться.

У район будуть допускатися тільки місцеві жителі, їхні гості, а також співробітники сервісних компаній.

 

Сьогодні вранці поліція вже об'їжджала район з оголошеннями через гучномовці з проханням покинути район і триматися на достатній відстані одного від одного.

"Я дуже шкодую, що це сталося. Я дуже сподівався, що наші заклики дійдуть до людей. На жаль, з самого початку цвітіння сакури в кінці минулого тижня було видно, що привабливість цього природного видовища більша, ніж готовність дотримуватися заборони на контакт і дотримуватися дистанції. Тому ми повинні діяти з точки зору захисту від інфекції", - сказав мер міста Ашок Шрідхаран.

Нагадаємо, у Німеччині число підтверджених випадків коронавірусної інфекції зростає другий день поспіль після чотирьох попередніх днів падіння.

За останню добу зафіксовано 4003 випадки коронавірусу, і це на понад 200 випадків більше, ніж було днем раніше. Загальна кількість інфікованих складає 103 228 осіб.

Канцлер Ангела Меркель заявила, що Німеччина зберігатиме обмеження, запроваджені для стримування поширення коронавірусної інфекції, щонайменше до 19 квітня.

Читайте також: Прогулянки на карантині: як дозволяють відпочивати у ЄС та на що схожі заборони в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: