ЄС спростив для країн-членів доступ до допомоги для найменш забезпечених

Середа, 8 квітня 2020, 16:21

Рада ЄС спростила доступ до коштів Фонду європейської допомоги найменш забезпеченим (Fund for European Aid to the Most Deprived) у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", відповідне повідомлення розміщене на сайті Ради ЄС.

Рада ЄС затвердила зміни до законодавства щодо діяльності Фонду, які допоможуть країнам-членам та залученим організаціям в умовах пандемії легше отримувати доступ до коштів.

Європарламент надасть частину своєї будівлі в Брюсселі безхатькам

"Спалах COVID-19 є великим викликом для нашого прагнення допомогти найбільш вразливим групам громадян. Зміни, погоджені сьогодні, нададуть можливість країнам-членам отримати доступ до більшого співфінансування з бюджету ЄС та уможливлять фінансування поставок засобів захисту для найбільш незабезпечених, а також тих, хто залучений до надання допомоги", - зазначив Весна Бедекович, міністр з питань демографії, сім’ї, молоді та соціальної політики Хорватії.

Серед змін – тимчасова можливість 100% співфінансування з бюджету ЄС, можливість покривати витрати на реагування на кризу з 1 лютого 2020 року, можливість компенсувати закупівлю засобів індивідуального захисту та обладнання для партнерських організацій. Окремі елементи програми реагування на спалах коронавірусу не потребуватимуть погодження Єврокомісією. Також уможливили доступ до коштів на випадок, коли поставки продуктів та інших предметів допомоги затримуються.

Пропозиція ще потребує погодження з Європейським парламентом.

Кошти з Фонду щорічно використовуються для допомоги близько 13 мільйонам громадян Європейського Союзу.

Нагадаємо, також тривають перемовини країн Європейського Союзу про заходи для підтримки економіки, яка постраждала від пандемії. Після 16 годин перемовин, міністри фінансів ЄС взяли паузу та продовжать у четвер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.