Коронавірус у Нідерландах: кількість смертей знизилася після стрімкого зростання

Середа, 8 квітня 2020, 17:03

За добу у Нідерландах зареєстрували 147 нових смертей від коронавірусу – приблизно у півтора рази менше, ніж напередодні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на нові дані Національного інституту громадського здоров’я RIVM.

За останню добу у Нідерландах повідомили про 147 загиблих від Covid-19. Це майже у півтора рази менше, ніж напередодні, коли зафіксували 234 смертей – найбільше з початку пандемії.

Бонн через коронавірус закрив район із квітучими сакурами, щоб уникнути натовпів

До того кілька днів поспіль кількість загиблих, навпаки, знижувалася. Однією з причин такого стрімкого зростання може бути затримка із надходженням даних за вечір п’ятниці та вихідні.

Кількість госпіталізованих пацієнтів за добу зросла на 308 осіб – дещо більше, ніж у попередні декілька днів. Водночас, протягом перших днів квітня, ця цифра складала 500 і більше.

За останню добу виявили 969 нових випадків зараження коронавірусом, загальна кількість підтверджених заражень досягла 20 549.

Найбільш постраждалим регіоном залишається Північний Брабант. Там зафіксували майже чверть усіх підтверджених випадків зараження.

У коментарі RIVM зазначають, що країна розширює тестування груп ризику – людей похилого віку та людей з хронічними хворобами, а також таких груп як лікарі, працівники соціальних установ, зокрема, будинків для літніх людей, і тих, хто забезпечує догляд за літніми людьми вдома.

"Через те, що тестується більше людей, ймовірно, ми побачимо зростання кількості підтверджених випадків. Проте це не означатиме, що інфекція почала поширюватися швидше", - додають у повідомленні.

Читайте також: Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав жителів країни готуватися до того, що норми соціального дистанціювання будуть діяти ще тривалий час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.