У Німеччині призупинили виплати "коронавірусної" допомоги бізнесу через шахраїв

Четвер, 9 квітня 2020, 18:25

Федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія на заході Німеччини призупинила виплату екстреної допомоги самозайнятим особам та малому бізнесу через ймовірне інтернет-шахрайство.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Дані підприємців, які подали заявки, могли потрапити злочинцям завдяки так званому фішингу, повідомив представник земельного міністерства економіки.

Німеччина літаками доставить тисячі сезонних працівників зі Східної Європи

Фішинг - один з різновидів шахрайства в інтернеті з метою отримання незаконного доступу до конфіденційної інформації користувачів.

За даними слідчих, злочинці створили підроблені інтернет-сторінки, схожі за назвою на офіційну: https://soforthilfe-corona.nrw.de. Там вони виклали формуляри, завдяки яким отримували дані заявників. Скільки людей постраждали від таких махінацій, не повідомляється.

За даними агенції dpa, провайдер щонайменше однієї зі сторінок був зареєстрований в Словаччині.

Меркель побачила в нових даних про пандемію "обережну надію"

Через призупинення виплат кошти не зможуть отримати кілька тисяч заявників. Коли буде продовжено фінансування у Північному Рейні-Вестфалії, де проживають 17,9 мільйона людей, наразі невідомо. 

В інших федеральних землях виплати поки що не призупиняли.

Звернутися за фінансовою допомогою в умовах пандемії COVID-19 могли приватні підприємці та бізнесмени, на яких працювали до п'яти співробітників - їм призначалася виплата в розмірі 9 тисяч євро. Якщо ж число зайнятих сягало 10 - йшлося вже про 15 тисяч євро. Середні фірми, в яких працювали до 50 осіб, могли розраховувати на 25 тисяч євро фінансової допомоги.

Читайте також: Ціна вірусу: чи врятує провідні економіки світу безпрецедентна фінансова допомога

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.