У Мадриді і Барселоні послаблять коронавірусні обмеження

П'ятниця, 22 травня 2020, 16:39

З понеділка Мадрид і Барселона перейдуть до фази 1 послаблення коронавірусних обмежень.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Іспанії Сальвадор Ілья, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Органи охорони здоров'я визнали, що два найбільших мегаполіси країни, Мадрид і Барселона, можуть перейти до фази 1. Що стосується Мадрида, то глава громади Ісабель Діас Аюсо тричі безуспішно зверталася до уряду з проханням про послаблення.  Крім того, до фази 1 перейдуть дев'ять провінцій області Кастилія-і-Леон.

 Таким чином, близько 25 мільйонів жителів будуть з понеділка перебувати у фазі, яка дозволяє їм, крім усього іншого, відвідувати родичів або друзів,  обідати на літніх майданчиках ресторанів і барів.

Ілья також оголосив про перехід до фази 2 послаблення обмежень наступних регіонів: Андалусія (за винятком Малаги і Гранади, які все ще знаходяться в фазі 1), Кастилія-Ла-Манча (за винятком Толедо, Альбасете і Сьюдад-Реал), Галісія, Балеарські острови, Канарські острови, Країна Басків, Астурія, Кантабрія, Наварра, Ла-Ріоха, Арагон, Естремадура, Мурсія, Сеута і Мелілья. Загалом обмеження будуть ще більше послаблені для 22 мільйонів жителів Іспанії.

Перший регіон Іспанії призупинив скасування карантину через зростання числа інфекцій

Фаза 2 дозволить знову відкрити ресторани (ті, що без терас і літніх майданчиків), театри і кінотеатри, але з обмеженнями – вони мають працювати на третину місткості.

Культурні заходи на відкритому повітрі під час другої фази можуть проводитися максимум за участю 400 осіб, але у разі дотримання заходи соціальної дистанції. Культурні заходи в приміщенні могли проводитися максимум на 50 осіб.

Нагадаємо, минулої доби в Іспанії зареєстрували 48 смертей від коронавірусу, це майже вдвічі менше ніж напередодні, однак нові дані не включають Каталонію. Добова смертність загалом менша за 100 осіб декілька днів поспіль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: