У Франції дозволили відновити релігійні зібрання

Субота, 23 травня 2020, 13:28

У Франції дозволили з суботи відновити релігійні зібрання, заборонені вже 2 місяці у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFM TV.

З цієї суботи у Франції дозволили відновити релігійні зібрання, заборонені вже більше 2 місяців у зв’язку з епідемією коронавірусу. Про це у п’ятницю оголосив міністр внутрішніх справ Крістоф Кастане.

Епідемія у Францїі: кількість нових випадків дещо зросла

Водночас, учасники релігійних зібрань повинні дотримуватися заходів безпеки: мити руки перед входом до місця зібрання, перебувати у масці та дотримуватися щонайменше 1-метрової дистанції з іншими людьми. Можливість дотримання останньої вимоги визначає обмеження на кількість відвідувачів, наголосили у міністерстві.

Храми, у яких виявлять порушення заходів безпеки, можуть знову зачинити. 

Нагадаємо, заклики дозволити відновити релігійні зібрання в країні лунали вже тривалий час від представників різних конфесій.

На початку травня в уряді заявляли, що відкрити храми можливо буде не раніше червня. Згодом почали говорити про 29 травня.

Після цього муфтій Паризької мечеті, однієї з найбільших в країні, закликав змістити цю дату на тиждень раніше – 24 травня, вважаючи несправедливим, що в інакшому випадку християни зможуть піти до церкви на Трійцю, а мусульмани будуть позбавлені можливості відсвяткувати завершення Рамадану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.