У рекламі Трампа використали фото з Майдану для ілюстрації хаосу

Середа, 22 липня 2020, 17:35

У рекламі Дональда Трампа використали фото з Майдану для протиставлення "порядку і хаосу".

Як пише "Європейська правда", на рекламу звернули увагу американські користувачі Twitter, які помітили, що друге фото зроблене явно не у США.

На картинці зі слоганом "Громадська безпека або хаос та насильство" з одного боку розміщене фото Дональда Трампа, з іншого – фото подій Революції гідності, зроблене 18 лютого 2014 року, на якому протестувальники намагаються вирвати кийок у правоохоронця.   

 

Повідомлення у рекламі адресоване від імені спільноти Evangelicals for Trump, але вона є частиною кампанії за переобрання Трампа і можливо бачити, що реклама оплачена DONALD J. TRUMP FOR PRESIDENT, INC.

В інформації про рекламу на Facebook зазначений офіційний домен сайту кампанії Трампа – donaldjtrump.com.

 

Некоректне використання зображення помітили також у США, де воно викликало бурхливу реакцію американських ЗМІ. Ті, зокрема, цитують фотографа Мстислава Чернова, який підтверджує, що це його знімок і що він був використаний некоректно.

Пост з рекламою після критики у американських медіа видалили з рекламної ротації, свідчать джерела Європейської правди; воно наразі також відсутнє на Facebook-сторінці Трампа. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.