ЄІБ надасть Львову 12 млн євро кредиту на оновлення трамвайного парку

Середа, 2 вересня 2020, 15:09

Європейський інвестиційний банк надасть кредит в розмірі 12 млн євро на закупівлю 10 нових низькопідлогових трамваїв для Львова.

Як пише "Європейська правда", про це у середу повідомили у пресслужбі Мінінфраструктури.

Кошти будуть надані у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України", який реалізують Міністерство інфраструктури України, Європейський інвестиційний банк та місцева влада. 

ЄІБ погодив 50 млн євро кредиту для першого інноваційного парку України 

Відповідний договір про кредит у розмірі 12 млн євро на оновлення трамвайного парку у Львові було підписано 2 вересня. Ще 8,8 млн євро буде додатково дофінансовано з міського бюджету.

"Кредит ЄІБ на нові трамваї у Львові сприятиме розвитку екологічно безпечного та стійкого транспорту. Як представники кліматично орієнтованого банку ЄС ми переконані: добре функціонуюча трамвайна мережа може зробити вагомий внесок у зменшення кількості автомобілів на дорогах і, таким чином, знизити забруднення довкілля та послабити кліматичні зміни", – зазначив голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

Участь у проєкті "Міський громадський транспорт України" також беруть інші міста України, зокрема, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Всього на реалізацію проєкту буде спрямовано близько 400 млн євро, з яких 200 млн євро – кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Як повідомлялося, у травні Європейський інвестиційний банк повідомив про надання кредиту у розмірі 10 мільйонів євро на придбання 49 нових тролейбусів для Харкова. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.