ЄІБ погодив 50 млн євро кредиту для першого інноваційного парку України 

Середа, 1 липня 2020, 13:07

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) погодив надання кредиту у розмірі 50 млн євро для першого інноваційного парку України UNIT.City. 

Про це "Європейській правді" повідомили у пресслужбі ЄІБ в Україні. 

Кредит спрямують на фінансування проєкту "Інноваційний кампус для України", який передбачає дизайн, реновацію та побудову нових спеціалізованих приміщень та споруд в парку UNIT.City, що належить холдинговій компанії UFuture.

ЄІБ надасть Україні €300 млн кредиту на енергоефективність громадських будівель

Проєкт "Інноваційний кампус для України" отримає підтримку від InnovFin Science, спільної ініціативи Європейської комісії та ЄІБ, яка сприяє інвестиціям у наукові дослідження та інновації державних та приватних установ.

Кредит надається у межах програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020" та управляється ЄІБ. Кредит надається у межах програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020" та управляється ЄІБ.

Проєкт допоможе створити один із найбільших хабів у Центральній та Східній Європі, який поєднає профільну інфраструктуру та інноваційну екосистему для ІТ і технологічних компаній. 

У міському просторі на 25 гектарах розмістяться нові офіси стартапів та навчальні IT-центри, високотехнологічні компанії та R&D-центри, інкубатори та акселератори, які сприятимуть розвитку хай-тек індустрії в Україні.

Проєкт включає приватний навчальний ІТ-центр, багатофункціональні адаптивні площі для низки офісних приміщень, цифрові виробничі лабораторії, приміщення загального користування та простір для взаємодії, переговорні кімнати та приміщення для семінарів та подій, а також інші допоміжні споруди та об'єкти інфраструктури. 

ЄІБ погодив створення гарантійного фонду COVID-19 обсягом у 25 млрд євро

В інноваційному кампусі орендарі матимуть доступ до приміщень, багатофункціонального офісного простору, менторських та тренінгових програм, а також спільних інструментів та послуг для підтримки їхнього бізнес-зростання.

Кредитна лінія ЄІБ передбачає до 10 траншів щонайменше по 5 млн євро кожен. Кошти надаються на дев'ять років з вигідною для України річною процентною ставкою. 

Будівництво нових кампусів інноваційного парку передбачає загальну площу 70 тисяч квадратних метрів. Загальна вартість проєкту оцінюється в 110 млн євро. Таким чином близько половини прогнозованих витрат профінансує ЄІБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.