Франція на саміті ЄС вимагатиме заходів проти Туреччини

Вівторок, 27 жовтня 2020, 18:17

Франція закликала лідерів ЄС вжити заходів проти Туреччини після того, як президент Туреччини Таїп Ердоган поставив під сумнів психічне здоров'я президента Франції Еммануеля Макрона і закликав до бойкоту французьких товарів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Франція єдина, і Європа єдина. На наступній Європейській Раді Європа повинна буде прийняти рішення, які дозволять їй зміцнити баланс сил з Туреччиною, щоб краще захищати свої інтереси і європейські цінності", - заявив парламентарям міністр торгівлі Франк Рістер.

При цьому він не уточнив, про які саме заходи йдеться.

Варто зазначити, що санкцій ЄС проти Туреччини вже не перший місяць домагаються Греція і Кіпр – через роботи з розвідки вуглеводнів у східному Середземномор’ї.

Нагадаємо, 24 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Макрону потрібно "лікувати психіку" через політику президента Франції щодо мусульманської меншини.

Після цього Франція відкликала свого посла в Туреччині для консультацій.

Ердоган закликав співвітчизників припинити купувати французькі товари, приєднавшись до закликів по всьому мусульманському світу до споживчого бойкоту на знак протесту проти зображень пророка Мухаммеда, що демонструються у Франції, які мусульмани вважають богохульними.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель розкритикував президента Туреччини, назвавши його висловлювання неприйнятними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.