Прем’єра Італії викликали в суд у справі Сальвіні щодо мігрантів

Субота, 3 жовтня 2020, 17:04

Італійський суддя в суботу зобов’язав прем’єр-міністра Джузеппе Конте та низку високопосадовців дати свідчення на слуханнях у справі ультраправого лідера Маттео Сальвіні за ймовірно незаконне затримання мігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Судова справа зосереджена на інциденті, який трапився в липні 2019 року, коли Сальвіні протягом шести днів блокував понад 100 людей на борту корабля берегової охорони, чекаючи, поки європейські союзники погодяться прийняти їх.

Сенат Італії вдруге зняв імунітет із Сальвіні через судову справу про судно з мігрантами

Сальвіні заявив, що діяв в національних інтересах, аби сповільнити потік нелегальних мігрантів з Середземного моря. Він також стверджує, що весь уряд підтримав його ініціативу - це твердження заперечує прем’єр-міністр Конте. 

Магістрати на Сицилії хочуть судити Сальвіні за передбачуване зловживання службовим становищем та незаконне затримання мігрантів, заявивши, що він діяв незалежно від уряду.

На суботніх слуханнях в Катанії повинні були вирішити, чи достатньо доказів для суду над Сальвіні. Державний обвинувач рекомендував судді припинити справу.

Однак суддя вирішив заглибитися у справу і викликав прем’єр-міністра Конте на слухання 20 листопада разом з міністром закордонних справ Луїджі Ді Майо і колишнім міністром транспорту Даніло Тонінеллі.

Будучи міністром внутрішніх справ протягом 14 місяців, Сальвіні рішуче виступив проти кораблів неурядових організацій, які рятували мігрантів в морі, звинувачуючи їх у фактичній співпраці з торговцями людьми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.