Президентка Естонії доручила сформувати новий уряд лідерці найбільшої опозиційної партії

Середа, 13 січня 2021, 11:43

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд доручить формування нового уряду лідеру найбільшої опозиційної Партії реформ Каї Каллас.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Кальюлайд пояснила, що хоча у президента після відставки уряду є 14 днів, щоб зробити тій чи іншій партії пропозицію сформувати новий уряд, з урахуванням коронавірусної кризи вона зробить таку пропозицію вже 13 січня.

Президентка підтвердила, що має намір в середу зустрітися з Каєю Каллас. Коментуючи рішення голови Центристської партії Юрі Ратаса подати у відставку з поста глави уряду, Кальюлайд зазначила, що Ратасу було б складно прийняти якесь інше рішення.

"Я дякую Юрі Ратасу за той час, який він провів у складі уряду", - сказала президентка.

Вона додала, що на тлі кризи, що вибухнула напередодні корупційного скандалу в зв'язку з девелоперським проєктом Porto Franco слід серйозно переглянути правила фінансування політичних партій.

"Фінансування партій потребує перегляду, чітких правил, і я сподіваюся, що це стане в парламенті одним з важливих пунктів для обговорення разом з коронавірусною кризою", - сказала Кальюлайд.

Партія реформ виграла парламентські вибори у 2019 році, набравши 28,9% голосів. Проте їй не вистачило підтримки виборців для утворення парламентської більшості.

Пізніше парламент проголосував проти того, щоб Каллас сформувала уряд і новим прем'єром став лідер центристів Юрі Ратас, а коаліцію. сформували Центристська партія EKRE і "Вітчизна".

Нагадаємо, на тлі пред'явлених Центристській партії підозр у корупції лідер цієї політичної сили Юрі Ратас оголосив про свою відставку з поста прем'єр-міністра Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: