У Польщі обурюються "коронагуляннями" на популярному гірськолижному курорті 

Понеділок, 15 лютого 2021, 12:56

В уряді Польщі засудили людей за безвідповідальність та допускають повернення карантинних заборон після появи фото та відео із популярного гірськолижного курорту Закопане, відзнятих минулими вихідними.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Нагадаємо, минулі вихідні стали першими після тривалого локдауну, коли заклади у Закопане змогли знову приймати туристів. Ажіотажу додали світовий чемпіонат стрибків з трампліна Wielka Krokiew та день Св. Валентина. 

 

За даними готельєрів, на вихідних у Закопане мали приїхати близько 20 тисяч людей. 

 

Кадри з центральних вулиць столиці Татр свідчать про те, що відпочивальники особливо не переймалися правилами безпеки. 

У місцевій поліції заявили, що їм довелося втрутитися близько 300 разів через різні інциденти.

Мер Закопане назвав поведінку людей, які ігнорували всі обмеження і зловживали алкоголем, "абсолютно неприйнятною", а президент торговельної палати Татр сказала, що суспільство "не здало тест", і поведінка безвідповідальних туристів ймовірно призведе до повернення локдауну.

"Вся ця ситуація - прояв тотальної безвідповідальності. Обмеження зняли на два тижні, і якщо ситуація погіршиться - є ризик, що доведеться їх відновити", - заявив керівник офісу прем’єра  Міхал Дворжик.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що якщо наступними вихідними у Закопане буде спостерігатися щось подібне, курорт знову закриють, або запровадять певні місцеві обмеження.

Перед вихідними через велику кількість охочих приїхати до Закопане на трасі виникли великі корки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.