ЄС хоче, щоб роботодавці повідомляли про рівень оплати праці задля гендерної рівності

Четвер, 4 березня 2021, 16:24

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, хоче змусити роботодавців бути відкритішими щодо того, скільки заробляють їхні працівники, щоб жінкам було простіше боротися з дисбалансом щодо заробітної плати.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Незважаючи на те, що гендерний розрив в оплаті праці в ЄС скоротився до 14% для людей, що виконують одну і ту ж роботу, Європейська комісія хоче усунути цю нерівність, вводячи правила публічності рівнів оплати праці.

Уряд Німеччини ініціював гендерні квоти на керівних посадах у компаніях

"Для рівної оплати потрібна прозорість. Жінки повинні знати, чи справедливо до них ставляться їх роботодавці", - сказала президентка Єврокомісіїї Урсула фон дер Ляйен.

Згідно з пропозиціями комісії, роботодавці повинні будуть надати інформацію про початкові рівні оплати праці в оголошенні про вакансію і перед співбесідою, під час якої роботодавці не зможуть запитувати людей, скільки вони отримували до цього.

Співробітникам буде дозволено запитувати роботодавців про середній рівень оплати праці людей, що виконують однакову роботу, з розбивкою по статі.

Щоб збільшити тиск на великі компанії, комісія хоче змусити фірми з більш ніж 250 співробітниками публікувати інформацію про будь-який гендерний розрив в оплаті праці.

Тепер пропозиція буде направлена в Європейський парламент і країни ЄС для подальшого обговорення, перш ніж вона може бути схваленою.

Єврокомісія виступила з пропозицією напередодні Міжнародного жіночого дня в понеділок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.