Туреччина може втратити пів мільйона російських туристів через обмеження польотів

Середа, 14 квітня 2021, 11:21

Міністр туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой заявив, що обмеження польотів, введені Росією до червня, можуть коштувати країні 500 000 туристів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Росія заявила, що обмежить польоти до та з Туреччини з 15 квітня по 1 червня, оскільки число нових випадків коронавірусу у Туреччині досягло найвищого рівня, що спричинило нові обмежувальні заходи.

"Дата закінчення заборони на польоти може бути перенесена далі залежно від зменшення кількості випадків COVID-19. Число туристів може впасти приблизно на 500 000", - сказав Ерсой, додавши, що проблем з літніми бронюваннями немає.

У понеділок міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттин Коджа заявив, що російська делегація незабаром відвідає основні турецькі туристичні напрямки, щоб спостерігати за заходами боротьби з коронавірусом у цих районах.

Спалах минулого року скоротив доходи Туреччини від туризму на дві третини.

Як повідомлялося, Росія з 15 квітня до 1 червня призупиняє регулярні та чартерні авіарейси до Туреччини. Рішення пояснили ситуацією з коронавірусом. Наприкінці тижня у Туреччині зареєстрували новий максимум заражень за добу - понад 55 тисяч.

Водночас цими вихідними президент України Володимир Зеленський мав зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Після зустрічі Ердоган заявив, що  виступає проти наростання напруги у Чорноморському регіоні, та підтвердив підтримку Туреччиною територіальної цілісності й суверенітету України і ініціативи "Кримської платформи".

Він сказав, що Туреччина готова надати будь-яку підтримку для того, щоб знизити напругу, що почала наростати останнім часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.