Макрон пояснив, чому не планує купувати для Франції російську вакцину "Спутник" 

Понеділок, 19 квітня 2021, 08:47

Президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що наразі не розглядає можливості купувати російську вакцину від коронавірусу "Спутник V", тому що вона ще не затверджена європейським регулятором, а процес затвердження і виробництва займе багато часу.

Про це він сказав в інтерв’ю на запитання про те, чи придбала би Франція "Спутник", пише "Європейська правда" з посиланням на CBS.

"На даному етапі російська вакцина не затверджена нашими регуляторними органами. Тому я не думаю, що зараз російська вакцина може стати рішенням для того, щоб прискорити вакцинацію - тому що отримання дозволу ЕМА займе час, і так само займе час її виробництво на нашому континенті", - сказав Макрон. 

Говорячи про вакцинацію, він додав, що зараз вже недостатньо думати про проблеми заможніших країн.

"Думаю, починаючи від зараз і до червня ми повинні надати якомога більше вакцин для вакцинації медпрацівників в Африці. Це не так і багато, але ці люди тяжко працюють - і це те, що ми можемо зробити. Так само з Латинською Америкою", - зазначив президент Франції.

Він додав, що після літа такі поставки можна буде збільшити. 

Нагадаємо, в кінці минулого тижня в уряді Фінляндії повідомили, що планують почати прямі переговори з Росією про постачання вакцини "Спутник V". 

Про такі наміри заявляла також Німеччина, а канцлер Австрії заявив, що домовленості про закупівлю вже фактично досягнуто.

Водночас, чеський міністр, який мав летіти до Москви домовлятися про закупівлю вакцини, скасував свій візит на тлі останніх подій.