Португалія обмежує в’їзд та виїзд з Лісабона через сплеск заражень

П'ятниця, 18 червня 2021, 09:57

Влада Португалії напередодні вихідних вирішила ввести суворі обмеження на в’їзд і виїзд з агломерації Лісабона, реагуючи на сплеск нових випадків захворювання COVID-19 в районі столиці.

Про це оголосила офіційна представниця уряду у четвер, повідомляє "Європейська правда" з посилання на агентство АР.

Заборона в районі проживання близько 2,8 млн людей набуде чинності о 15:00 в п'ятницю.

Португалія відкривається для туристів майже з усіх країн ЄС і Британії

"Ми розуміємо, що (заборона на поїздки) - це непросто, і що це не те, чого хочуть люди, але ми вважаємо за необхідне захистити іншу частину країни", - сказала Маріана Вієйра да Сілва на прес-конференції.

Обмеження на поїздки є безстроковими іперіодично переглядається. Заборона не поширюється на рейси з аеропорту Лісабона, а також на службові поїздки. Пункти контролю поліції перевірятимуть мандрівників.

У Португалії спостерігається сплеск нових щоденних випадків захворювання, небачений з лютого. Влада повідомила, що 804 з 1233 нових випадків зараження, виявлених в четвер, сталися в районі Лісабона.

Експерти вважають, що в районі Лісабона поширюється досить заразний дельта-варіант коронавірусу.

У Португалії вперше з серпня немає померлих від коронавірусу

Хоча державні лікарні ще не відчувають тиску, деякі з них готуються до нових госпіталізацій COVID-19.

Міська рада Лісабона оголосила в четвер, що центри вакцинації працюватимуть сім днів на тиждень з 8:00 до 22:00 з 1 липня, щоб пришвидшити щеплення.

Також у четвер Головне управління охорони здоров'я заявило, що скорочує період між прийомом двох доз вакцини AstraZeneca з 12 до восьми тижнів на тлі появи "тривожних варіантів".

Португалія, країна з 10,3 мільйонами людей, щепила 42% свого населення першою дозою вакцини проти COVID-19.  25% вакциновані повністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.