Євросоюз розкритикував Росію через засудження правозахисника-"іноагента"

Середа, 14 липня 2021, 15:41

Євросоюз відреагував на рішення російського суду в Сочі засудити главу Південного правозахисного центру і відомого правозахисника Семена Сімонова до громадських робіт за порушення закону про так званих "іноземних агентів".

Відповідну заяву у середу оприлюднив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє "Європейська правда".

"Це рішення - ще одне неприпустиме використання закону про "іноземних агентів" для тиску на активістів та правозахисників. ЄС закликає російську владу негайно припинити переслідування пана Сімонова", - зазначив Стано.

РФ відмовилась виконувати рішення ЄСПЛ щодо одностатевих партнерств

За його словами, закон про "іноземних агентів" сприяє систематичному порушенню основоположних свобод, ще більше обмежуючи простір громадянського суспільства, незалежні ЗМІ та права політичної опозиції в Росії.

"Дотримання прав людини і основних свобод закріплено в Конституції Росії. Такі дії суперечать міжнародним зобов'язанням Росії і зобов'язаннями у сфері прав людини", - додав Стано.

12 липня суд в Сочі визнав главу Південного правозахисного центру Семена Сімонова винним в невиконанні рішення суду та призначив йому 250 годин обов'язкових громадських робіт.

Йдеться про рішення суду про штраф у розмірі 300 тисяч рублів, який було накладено на організацію за відмову від добровільної реєстрації в якості "іноземного агента". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: