Німецькі "Зелені" обіцяють створити в наступному уряді міністерство з правом "кліматичного вето"

Вівторок, 3 серпня 2021, 14:47

Німецькі "Зелені" у вівторок представили великий кліматичний пакет, в рамках якого обіцяють створити в наступному уряді міністерство із захисту клімату, щоб гарантувати, що Німеччина виконує Паризьку кліматичну угоду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Нове міністерство повинне гарантувати, що жоден ухвалюваний в Німеччині законодавчий проєкт не підриває мету Берліна відповідно до Паризької угоди 2015 року.

Кандидат у канцлери від блоку Меркель зіткнувся з гнівом потерпілих від повеней німців

Міністерство очолить урядову робочу групу з питань клімату, яка збиратиметься щотижня протягом перших 100 днів роботи наступного уряду, аби прискорити координацію боротьби зі зміною клімату.

Згідно з ідеями "Зелених", міністерство має стати одним із найпотужніших в майбутньому уряді.

"Це міністерство матиме право вето щодо інших міністерств у разі ухвалення законів, які не відповідають Паризькій угоді",- йдеться у представленому документі "Зелених".

Це може вплинути на проєкти будівництва доріг, а також на військові проєкти або програми фінансування промисловості.

Партія обіцяє схвалити "найбільший пакет захисту клімату, який коли-небудь був в уряду".

В рамках програми з 10 пунктів "Зелені" обіцяють збільшити інвестиції на захист клімату на 15 мільярдів євро і відмовитись від 10 мільярдів євро на, за їхніми словами, "екологічно шкідливі субсидії".

Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу

Вони також хочуть пришвидшити поетапну відмову від вугільної енергетики до 2030 року замість 2038 року і прискорити впровадження поновлюваних джерел енергії.

Кандидатку "Зелених" у канцлери Німеччини Анналену Бербок вважають головною суперницею Арміна Лашета - нового очільника "християнських демократів" - на майбутніх виборах 26 вересня.

"Зелені" прагнуть перезапустити свою передвиборчу кампанію після того, як втратили частину підтримки виборців після низки помилок.

Читайте також Вибори без тіні ясності: як Німеччина готується до оновлення Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: