Вибори у Грузії – екзитполи дають протилежні оцінки

Субота, 30 жовтня 2021, 20:42

У  Грузії завершився другий тур місцевих виборів, на якому мають бути обрані мери усіх найбільших міст: Тбілісі, Батумі. Кутаїсі, Зугдіді та Поті.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на "Эхо Кавказа", екзитполи проведені на замовлення телеканалів дають абсолютно протилежні оцінки.

Так, першим було оприлюднені данні екзитполу, проведеного компанією Anova на замовлення опозиційної телекомпанії "Мтаварі". Згідно з цим екзитполом, кандидати від партії експрезидента Міхеїла Саакашвілі перемагають в усіх п’яти найбільших містах країни.

Майже відразу було оприлюднені данні екзитполу, проведеного компанією GORBI на замовлення провладного телеканалу "Імеді". Його результати прямо протилежні – в усіх найбільших містах перемагають кандидати від правлячої партії "Грузинська мрія".

Нагадаємо, за результатами голосування першого туру 2 жовтня правляча партія перемогла рух Саакашвілі, набравши понад 46% голосів.

Однак опозиції вдалося показати кращий результат у трьох з п’яти найбільших містах країни: Батумі, Кутаїсі та Зугдіді.

Ці вибори розглядаються як референдум про довіру до правлячої партії "Грузинська мрія" та відбуваються на тлі прибуття колишнього президента і громадянина України Міхеїла Саакашвілі та його затримання і ув’язнення. 

Ув’язнений після прибуття у Грузію Саакашвілі оголосив голодування, але в Грузії кажуть, що ніколи його не помилують.

Читайте також: Контрнаступ Саакашвілі: чи зможе ув'язнений експрезидент перемогти грузинську владу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.