З початку року до Німеччини з Білорусі в’їхали понад 10 тисяч нелегалів

Понеділок, 22 листопада 2021, 19:39

Федеральна поліція Німеччини з початку поточного року виявила 10 128 нелегальних мігрантів, які в'їхали з Білорусі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє DW.

При цьому за перші три тижні листопада зареєстровано 2287 випадків нелегального в'їзду мігрантів, які прибули з Білорусі, повідомила президія федеральної поліції в Потсдамі.

За даними відомства, за період із січня по липень до Німеччини через Білорусь в'їхали загалом 26 нелегальних мігрантів, у серпні - 474, у вересні - 1903, у жовтні - 5285. При цьому епіцентром, як і раніше, є німецько-польський кордон, на якому із серпня спостерігається "високий міграційний тиск. Нормалізація ситуації "наразі не передбачається", зазначила поліція.

Німецько-польський кордон є внутрішнім кордоном Шенгенської зони, його можна перейти у будь-який час та будь-якій точці. На тлі конфлікту з Мінськом та збільшення потоку нелегалів федеральна поліція посилила заходи контролю у прикордонних районах.

Збільшений потік мігрантів з країн Близького Сходу до країн Євросоюзу спостерігається з травня 2021 року. Найважча ситуація у Польщі, Латвії та Литві, на територію яких через Білорусь намагаються проникнути мігранти. Європейські лідери звинувачують самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка у гібридній атаці на Євросоюз у якості помсти за введені проти Мінська санкції.

Лукашенко вимагає, щоб нелегальних мігрантів у Білорусі прийняла Німеччина. 22 листопада Берлін відповів відмовою. ЄС готує п'ятий пакет санкцій щодо білоруського керівництва та тих, хто несе відповідальність за доставку біженців із близькосхідних країн до Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: