Азербайджан скасував обмеження на в'їзд для українців, які діяли з 2020 року

Четвер, 13 січня 2022, 20:57

Азербайджан скасував обмеження для громадян України, які діяли з березня 2020 року, дозволивши в'їзд вакцинованим мандрівникам.

Про це написав у Twitter глава МЗС Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

"Додаткова свобода подорожей для громадян України: Азербайджан скасував обмеження, які діяли з березня 2020, і відкрив повітряні кордони для українців. Це означає більше можливостей для подорожей, бізнесу та туризму", - написав Кулеба.

Відповідно до інформації на онлайн-мапі МЗС, подорожуючим, вакцинованим проти COVID-19 під час подорожі повітряним транспортом необхідно надати у прикордонних пунктах пропуску документ, що підтверджує повний курс (дві дози (одна доза у разі щеплення вакциною Johnson&Johnson) будь-якої вакцинації проти COVID-19, а також сертифікат про негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, отриманий протягом 72 годин до вильоту.

Зазначається, що не можна в’їхати в країну за сертифікатом вакцинації в додатку "Дія" у телефоні. Також не можна в’їхати в країну за паперовим свідоцтвом ВООЗ (жовтий сертифікат), виданим сімейним лікарем. Підходить тільки роздрукований паперовий сертифікат з QR кодом із "Дії" 

Нагадаємо, Чорногорія змінила вимоги для в'їзду іноземних туристів на територію країни.

Раніше повідомлялося, що Німеччина, попри повідомлення ЗМІ та МЗС, не спростила в'їзд для туристів з України

Читайте також: ЄС не запустить у 2022 році обов’язкову оплату 7 євро за дозвіл на поїздки по безвізу.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.