Німеччина не поставляє зброю Україні через побоювання ескалації з боку РФ - глава Міноборони

Четвер, 27 січня 2022, 14:24

Уряд Німеччини не планує поставляти озброєння Україні через побоювання, що це може призвести до ескалації конфлікту з Росією.

Про це заявила глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт на пресконференції з британським колегою Беном Воллесом у Берліні, пише "Європейська правда".

"Це правда, що Німеччина вирішила не поставляти зброю, і ми вважаємо, що це правильне рішення, тому що боїмося, що це призведе до ескалації конфлікту. Ми хочемо робити свій внесок іншим чином", - сказала Ламбрехт.

Глава Міноборони Німеччини: ми не забули, що Росія - агресор

Вона зазначила, що необхідно продовжувати дипломатичні зусилля, і відзначила проведення першого за два роки засідання Ради Росія-НАТО.

"І зараз відбулися переговори у Нормандському форматі. Є багато способів для мирного розв’язання конфлікту, і на цьому ми маємо зосередитися, це те, що ми маємо робити", - додала міністр.

Ламбрехт підтвердила, що Німеччина отримала запит про допомогу від України, в тому числі на захисні жилети, "хоча це не ті цифри, які називалися".

Посол України в Берліні Андрій Мельник декілька днів тому повідомив виданню Handelsblatt, що Україна запитує "терміново про 100 000 шоломів та захисних жилетів" для добровольців.

Читайте також редакційну статтю "Європейської правди" - Німеччина штовхає до війни та руйнує своє майбутнє в Україні. Це має зупинитися.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.