Орбан подзвонив Зеленському і висловив підтримку Україні

Вівторок, 22 лютого 2022, 16:17

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зателефонував президенту України Володимиру Зеленському після рішення Росії визнати "незалежність" ОРДЛО. 

Про розмову повідомили речник угорського прем’єр-міністра Берталан Хавасі і президент Володимир Зеленський, пише "Європейська правда".

За словами речника угорського прем'єра, Орбан сказав, що Угорщина як сусідня держава з занепокоєнням спостерігає за подіями в Україні. У цьому зв’язку Будапешт перебуває у постійних консультаціях зі своїми західними союзниками.

Угорщина у разі потреби готова прийняти потенційних біженців з України

У розмові Віктор Орбан запевнив Володимира Зеленського, що Угорщина, як і раніше, підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України, додав речник.

Володимир Зеленський розповів у своєму Twitter, що ознайомив Віктора Орбана з безпековою ситуацією в регіоні та домовився з ним докладати спільних зусиль для мирного врегулювання.

Раніше міністр оборони Угорщини Тібор Бенко оголосив, що найближчими днями війська угорської армії будуть переміщені до кордону з Україною, щоб реагувати на потенційні гуманітарні завдання і підсилити захист країни.

Читайте також - Мінськ-3, м’які санкції та інші наслідки визнання Кремлем "незалежності" окупованого Донбасу

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.