Сербія заперечує участь її громадян у війні на боці РФ

Понеділок, 14 березня 2022, 09:12

У Міноборони Сербії назвали "брехнею" та "дезінформацією" заяви українського Генштабу про те, що Росія нібито завербувала для участі у війні проти України у тому числі громадян Сербії. 

Як пише "Європейська правда", відповідну заяву розмістило Міністерство оборони Сербії.  

"Це небезпечна дезінформація, запущена Генштабом України, і ми вимагаємо негайно спростувати її", - заявив міністр оборони Сербії Небойша Стефанович.

В РФ використовують Сербію для польотів в Європу в обхід санкцій ЄС

Він зазначив, що сербське законодавство передбачає позбавлення волі за участь громадян Сербії у воєнних конфліктах за кордоном. 

"Кілька днів тому президент Сербії Александар Вучич вчергове підтвердив, що ті, хто все ж поїде воювати в Україні, будуть суворо покарані, незалежно від того, на чиєму вони боці. Сербія виступає за мирне врегулювання конфлікту і не допустить, щоб її зобов’язання поставили під сумнів", - заявив він. 

У зведенні за 13 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що Росія почала перекидати в Україну частину "миротворців" з Карабаху та намагається залучати найманців з Сирії та Сербії.

Як повідомлялося раніше, одне з найпопулярніших видань Сербії, таблоїд Вечерње новости, яке є гранично лояльним до правлячої партії та просуває партійну лінію, веде антиукраїнську пропаганду  із поширенням російських фейків щодо подій під час війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.