США повідомили НАТО і союзникам в Азії про готовність Китаю постачати зброю Росії - ЗМІ

Понеділок, 14 березня 2022, 20:48

Сполучені Штати повідомили союзникам по НАТО і кільком азійським країнам у понеділок, що Китай продемонстрував готовність надати військову та економічну допомогу Росії на прохання Москви підтримати її війну проти України.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters, заявив неназваний американський чиновник.

У повідомленні, надісланому дипломатичною телеграмою та переданому особисто співробітниками розвідки, також сказано, що Китай, як очікується, буде заперечувати ці плани.

США і Китай проведуть переговори щодо російської війни проти України

За словами американського чиновника, розкриття інформації як про запит Росії до Китаю, так і відповіді Китаю є частиною стратегії американських чиновників з протидії дезінформації.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван у понеділок зустрівся з головним дипломатом Китаю Ян Цзечі в Римі після попередження США, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо допоможе Росії уникнути західних санкцій, а також на тлі повідомлень, що Росія попросила Китай надати військову допомогу.

Росія спростувала ці повідомлення, заявивши, що має достатні військові ресурси для виконання всіх своїх цілей в Україні. 

Речник міністерства закордонних справ Китаю назвав ці повідомлення "дезінформацією".


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.