Збиття MH17: МЗС відреагувало на ініційований Австралією і Нідерландами процес проти РФ

Вівторок, 15 березня 2022, 11:27

Міністерство закордонних справ привітало рішення Нідерландів та Австралії звернутись до Міжнародної організації цивільної авіації з метою притягнення РФ до відповідальності за її участь в збитті в липні 2014 року літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Про це йдеться у заяві МЗС.

Раніше Австралія і Нідерланди спільно закликали Росію взяти на себе відповідальність за її роль у збитті рейсу МН17, згідно з міжнародним правом.

Переговори з цього приводу між Росією з одного боку і Австралією та Нідерландами з іншого були припинені Росією в односторонньому порядку.

Жодне протиправне діяння РФ не залишиться без відповіді цивілізованого світу та міжнародного правосуддя, наголосили в МЗС.

"МЗС України продовжить роботу над притягненням РФ до відповідальності з використанням усіх наявних міжнародно-правових механізмів. Збиття літака рейсу МН17 є одним з предметів позову до Міжнародного суду ООН, ініційованого Україною у 2017 році. Сподіваємося на швидкий розгляд справи по суті", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Австралія заявила, що почала спільну з Нідерландами судову справу проти Росії в Міжнародній організації цивільної авіації через збиття рейсу MH17 Malaysia Airlines вісім років тому.

Спільна справа за статтею 84 Конвенції про міжнародну цивільну авіацію є окремою від процесу в Нідерландах щодо чотирьох підозрюваних за їх індивідуальну кримінальну відповідальність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.