Зеленський запропонував G7 три напрямки дій у зв’язку з війною в Україні

Четвер, 24 березня 2022, 19:10

Президент України Володимир Зеленський запропонував країнам Групи семи три напрямки дій у зв’язку агресивною війною Путіна проти України. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у зверненні до учасників саміту Групи семи 24 березня.

По-перше - "щотижнево" посилювати санкції проти Росії, доки РФ не зупиниться. 

По-друге, він закликає долучитися до створення нової системи гарантій безпеки для України і всього східноєвропейського регіону - "реальних дієвих гарантій, які можуть зупинити будь-якого агресора за 24 години". 

"Ми запропонували створити таке об’єднання, U24. Це те, що дійсно потрібне світу - не тільки для того, щоб превентивно зупиняти війну, бойові дії, які вже почалися, але й надавати допомогу державам, які потерпають від стихійного лиха, потребують підтримки під час пандемії, які зіштовхуються з міграційними або продовольчими кризами. Світ потребує нових дієвих альянсів, нових ефективних гарантій", - наголосив Володимир Зеленський. 

Третій напрямок дій - відбудова України після завершення війни та відновлення її економіки. 

"Але спочатку - озброєння для України, спочатку - щотижневе посилення санкцій проти Росії. Спочатку мир. У нас і вас є сила, щоб це зробити",  - підкреслив Зеленський. 

У зверненні він закликав до тотального торгового ембарго проти Росії та закликав не вагатись надавати Україні необхідну їій зброю, щоб після України Росія не напала на інші держави.

Зеленський також закликав передати принаймні частину заморожених активів росіян на майбутні репарації для відбудови України.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: