Марш на підтримку України заблокував центр Софії

фото
Четвер, 24 березня 2022, 22:53

Мирний марш у Софії а підтримку України та євроатлантичної орієнтації Болгарії зібрав сотні учасників.  

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на болгарський державний мовник BNR, більшість учасників мітингу довго не розходилися після завершення маршу.

Марш пройшов по центру болгарської столиці - від будинку Ради міністрів до Орлиного мосту. Процесію очолили два величезні прапори – український та болгарський. Під час маршу було перекрито рух транспорту. 

Хода завершилась хвилиною мовчання за загиблими українцями. Люди замість свічок для загиблих запалили на мобільних телефонах ліхтарики. 

Учасники маршу закликали припинити війну, надіславши Україні зброю та боєприпаси. На акції протесту також лунали вимоги створити новий трибунал у Гаазі для суду над Володимиром Путіним. 

 

Нагадаємо, що уряд Болгарії Кирил Петков виступає за надання Україні гуманітарної допомоги, проте виступає проти надання зброї.

"Ми дуже чітко сказали, що підтримуємо Україну, український уряд і військових. Ми повинні надати їм повну підтримку. Гуманітарна допомога йде. Проте понад 80% болгар не підтримують військову допомогу, і ми повинні це враховувати", - раніше заявив прем’єр-міністр Кирил Петков.

Одночасно Болгарія відкликає свого посла у Росії для консультацій у зв’язку із заявами, що пролунали від посла РФ у Софії. 

Д нями посол РФ Елеонора Митрофанова в ефірі російського державного телеканалу заявила, що болгари нібито не підтримують офіційну позицію своєї влади щодо війни в Україні - посилаючись на нібито соціологічні опитування. 

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: