США висунули звинувачення 4 держслужбовцям РФ у хакерських атаках по всьому світу

Четвер, 24 березня 2022, 23:50

Мінюст США висунув звинувачення чотирьом російьским державним службовцям в організації масштабніх кібератак на енергетичний сектор у 135 країнах.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на сайт  Мінюсту Сполучених штатів.

"Хакери, які спонсоруються російською державою, становлять серйозну і постійну загрозу критично важливій інфраструктурі як у США, так і в усьому світі",— йдеться у заяві заступника генпрокурора США Лізи Монако.

"ФБР разом з нашими федеральними та міжнародними партнерами зосереджено на протидії значній кіберзагрозі, яку Росія представляє для нашої критичної інфраструктури", — дадає заступник директора ФБР Пол Аббат. 

Звинуваченя висунуті Євгену Гладки , програмісту та співробітнику науково-дослідного інституту Міністерства оборони РФ. Його співучасниками названі офіцери ФСБ Павел Акулов, Михаіл Гаврилов та Марат Тюков.

Їх звинувачують у кіберзлочинах, вчинених на замолденння РФ у 2012-2018 роках. Їхні і атаки були спрямовані на глобальний енергетичний сектор – тисячі комп'ютерів сотень компаній та організацій приблизно у 135 країнах.

Нагадаємо, за даними Агенства націоднальної безпеки США, від початку ійни протии України, російські хакери здійснила декілька кібератак в Україні, але рівень хакерства виявився менший за довоєнні прогнози. Ввідносно низька активність РФ у кіберпросторі пояснюється контзаходами України, "деякими проблемами, з якими зіткнулися росіяни, а також роботою, яку інші змогли запобігти їхнім діям".

При цьому напередодні вторгнення в Україну хакери, яких пов'язують з РФ, масово намагалися отримати доступ до польських військових сайтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: