Байден: Путін намагався розколоти НАТО, але не зміг

Субота, 26 березня 2022, 16:16

Плани РФ створити розкол всередині НАТО не вдалися.

Як повідомляє "Європейська правда", із посиланням на трансляцію на Onet.pl, таку заяву зробив президент США Джо Байден під час зустрічі у Варшаві з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

"НАТО має бути абсолютно єдиним. Ніяких поділів і розбіжностей. Я впевнений, що Путін сподівався розділити нас, відокремити східний фланг від решти. Але не впорався", — заявив президент США.

Джо Байден згадав свій виступ у Варшавському університеті 25 років тому. "Тоді ми доклали зусиль для вступу Польщі до НАТО, я почав зі слів "за нашу і вашу свободу". Я сказав це тоді, я кажу це зараз. Найголовніше, що змушує нас стояти разом – це цінності. Свобода, свобода преси, діяти прозоро, дати голос громадянам. Тепер для людей Західної Європи настав час інвестувати в безпеку свого континенту на наступне століття",- переконаний він.

Нагадаємо, напередодні Джо Байден провів переговори з українськими  міністрами оборони та закордонних справ.

За словами голови МЗС України Дмитра Кулеби, Байден  гарантував, що підтримка США буде зберігатися аж до перемоги України

"Президент Байден на зустрічі сказав: те, що відбувається в Україні, змінить 21 сторіччя. І ми спільно з вами досягнемо того, щоб ці зміни буди на нашу користь... Він запевнив нас: США непохитно будуть с Україною в усьому до нашої перемоги. Ніщо не змусить США відвернутися або послабити підтримку. Це його слова", - додав Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: