Байден пообіцяв Кулебі перемогу України у війні з РФ

Субота, 26 березня 2022, 15:53

Президент США Джо Байден на зустрічі з очільниками українського МЗС та Міноборони гарантував, що підтримка США буде зберігатися аж до перемоги України

Про це розповів Дмитро Кулеба у включенні з Варшави.

Як повідомлялося, українські міністри оборони та закордонних справ, Олексій Резніков та Дмитро Кулеба, у суботу відвідували Варшаву з візитом для переговорів з американськими колегами, які також перебувають у Польщі. У якийсь момент Байден особисто приєднався до зустрічі глав МЗС і Міноборони України і США.

За словами Кулеби, переговори засвідчили, що "американський президент чітко розуміє те, про що ми говорили с 2014 року – це не війна Росії проти України, а війна тиранії проти вільного світу"

"Президент Байден на зустрічі сказав: те, що відбувається в Україні, змінить 21 сторіччя. І ми спільно з вами досягнемо того, щоб ці зміни буди на нашу користь... Він запевнив нас: США непохитно будуть с Україною в усьому до нашої перемоги. Ніщо не змусить США відвернутися або послабити підтримку. Це його слова", - додав Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС повідомив, що українська і американська делегації обговорили допомогу Україні, а також питання збереження санкцій

"Я порушив питання закриття портів американських і європейських для кораблів і вантажів з РФ. Поговорили про те, як взбадьорити окремі європейські країни, які зараз ухиляються від запровадження нових санкцій", - розповів зокрема він.

Утім один з головних сигналів – переконаність США у перемозі України.

"Перемога України обов’язково буде, і ми будемо працювати щодня, щоби її наблизити", - переказав Кулеба.

Європравда вже повідомляла, що на саміті НАТО в Брюсселі Байден також запевняв колег в упевненості в перемозі України, але відчувався брак розуміння щодо стратегії дій за деяких сценаріїв. Детально читайте у статті "Наляканий НАТО: чому саміт Альянсу не домовився про відповідь на нові погрози Путіна"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: