У Чехії запустили систему негайної закупівлі та доставки військової техніки в Україну

Субота, 5 березня 2022, 14:24

Посольство України в Празі та Міністерство оборони Чеської Республіки, оборонна і безпекова промисловість країни та інші державні установи запустили унікальну систему негайної закупівлі та доставки військової техніки в Україну.

Про це "Європейській правді" розповіли у міністерстві оборони Чехії.

Для закупівлі військової допомоги Посольство України в Празі розпочало публічний збір та створило спеціальний банківський рахунок, на який громадськість може надсилати фінансові пожертви.

За п’ять днів у країні зібрали близько $19,5 млн. З них $18,5 млн вже були використані для закупівлі найбільш затребуваної військової допомоги Україні, а частина військової допомоги вже надійшла в Україну або буде там протягом наступних двох днів. 

У той же час Міністерство оборони Чеської Республіки спілкується з кількома державними установами щодо можливих пожертв.

Наголошується, що ця форма фінансової допомоги Україні є абсолютно унікальною, про що свідчить великий міжнародний резонанс та зацікавленість у внесках. Найближчими днями Міністерство оборони Чеської Республіки продовжить координацію подальших поставок з Посольством України в Празі та чеськими компаніями відповідно до поточних потреб Збройних Сил України.

Раніше повідомлялося, що Уряд Чехії на засіданні 27 лютого схвалив постачання військової техніки для України на суму 400 мільйонів крон (близько $18,5 млн).

Нагадаємо, Швеція направила понад $53 млн на підтримку Збройних сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.