Путін цинічно заявив ЄС, що РФ "робить все" для збереження життя мирних українців

Понеділок, 7 березня 2022, 15:17

Президент РФ Владімір Путін у телефонній розмові з главою Євроради Шарлем Мішелему понеділок  звинуватив "українські нацбатальйони" у використанні "тактику терористів", просуваючи свій брехливий наратив, яким виправдовує війну проти України.

Про це повідомила пресслужба Кремля, пише "Європейська правда".

Путін цинічно заявив, що російські військові "вживають усіх можливих заходів для збереження життя мирних громадян в Україні". Він сказав, що Росія кілька разів оголошувала "режим тиші" для евакуації населення з міст України, але "українські нацбатальйони перешкоджають, вдаючись до насильства".

Він закликав Євросоюз тиск на Київ, щоб змусити "поважати гуманітарне право".

Мішель у своєму Twitter розповів, що обговорив із президентом Росії трагічну ситуацію, що розгортається в Україні. 

Він сказав, що ЄС рішуче засуджує російську агресію проти України. 

Мішель закликав Путіна негайно припинити бойові дії та забезпечити гуманітарний безпечний прохід та доступ до гуманітарної допомоги.

"Наголосив на необхідності забезпечення безпеки та захисту ядерних об'єктів в умовах бойових дій в Україні. Домовилися підтримувати подальші контакти", - зазначив Мішель.

Як повідомлялося, країни Євросоюзу готують новий раунд санкцій проти Росії, яка відмовляється зупиняти війну проти України. Частину нових санкцій можуть ввести вже у вівторок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: