Глава МЗС Британії: РФ треба повністю відключити від SWIFT, а країни G7 не повинні купувати російську нафту

Середа, 9 березня 2022, 22:24

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила про необхідність повного відключення Росії від міжнародної системи SWIFT та відмови країн Групи семи від російської нафти.

Про це вона заявила під час візиту до Вашингтону, пише "Європейська правда".

"Ми здивували Путіна своєю єдністю і суворістю наших санкцій, які вдарили по банках, кораблях, літаках і олігархах…Зараз не час розслаблятися, Путін має зазнати невдачі. Ми знаємо з історії, що агресор розуміє тільки силу. І якщо Путіна не зупинити в Україну, будуть жахливі наслідки для європейської і глобальної безпеки", - сказала Трасс.

"Тому ми маємо йти далі і швидше у своїй відповіді. Ми маємо посилити наші санкції, включаючи повне відключення від системи SWIFT, і домовитись у Групі семи про відмову від використання російської нафти і газу", - наголосила міністр.

Раніше прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявляв, що, ЄС не зможе зупинити закупівлю та споживання російських вуглеводнів, попри заклики до цього.

ЗМІ повідомляють, що Німеччина є основною державою, яка чинить опір спробам Євросоюзу накласти санкції на найбільший російський банк "Сбербанк" та російський енергетичний сектор.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадили заборону на імпорт російської нафти та газу до США через війну в Україні.

Одночасно уряд Великої Британії заявив, що має намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.